Κόσμος

14/06/2016 - 21:04

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία: Τζιχαντιστής έσφαξε αστυνομικό και τη γυναίκα του

yle="text-align: justify;">Νέα τραγωδία με έντονο το άρωμα του Ισλαμικού Κράτους συγκλονίζει από χθες το βράδυ τη Γαλλία όταν ένας άνδρας έσφαξε με μαχαίρι 42χρονο αξιωματικό της αστυνομίας την ώρα που επέστρεφε σπίτι του στο προάστιο Μανιανβίλ του Παρισιού ενώ στη συνέχεια οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, σκοτώνοντας και τη σύζυγό του.

 
Ο 25χρονος δράστης, ονόματι Λαροσί Αμπάλα και μέλος όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε της ισλαμιστικής οργάνωσης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.
Στο εσωτερικό του σπιτιού, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στο πτώμα της συντρόφου του αστυνομικού, υπαλλήλου του αστυνομικού τμήματος του Μάντ-λα-Ζολί και στο τρίχρονο παιδί του ζευγαριού που ήταν «σοκαρισμένο, αλλά σώο».
Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας, καθώς ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης κατά την επίθεση φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»). Στο πλαίσιο των ερευνών δύο άτομα που ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη τέθηκαν υπό κράτηση. 
 
Όπως γνωστοποιήθηκε άλλωστε σήμερα, ο δολοφόνος είχε καταδικασθεί το 2013 σε φυλάκιση τριών ετών για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν.
 
Συγκλονιστικές όμως είναι και οι αποκαλύψεις της γαλλικής Le Figaro, η οποία γράφει σήμερα πως πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μετά την σφαγή του ζευγαριού φωτογραφίες των θυμάτων του ενώ απειλούσε για σφαγή στο Euro, την ποδοσφαιρική διοργάνωση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Γαλλία. «Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», γράφει στο σχετικό μήνυμά του επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές. Αφότου σκότωσε το ζευγάρι, έγραψε στο Facebook: «Δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το παιδί». 
 
Ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS
Κι ενώ το Ισλαμικό Κράτος, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για το διπλό φονικό, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση. 
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο τέλος του έκτακτου συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τους υπουργούς Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ιρβοάς.
Επισημαίνεται πως η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όπου 49 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι πενήντα και πλέον τραυματίστηκαν σε ένα γκέι κλαμπ από τα πυρά ενός Αμερικανού αφγανικής καταγωγής. Κι εκεί την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ, ωστόσο νέα δεδομένα που προέκυψαν από μαρτυρίες απομακρύνουν το ενδεχόμενο αυτό. 
Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία: Τζιχαντιστής έσφαξε αστυνομικό και τη γυναίκα του 
 
Το χρονικό του τρόμου 
Η επίθεση εναντίον του αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, έγινε περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.
Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ. «Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε (οι άνδρες της RAID να προχωρήσουν σε) επίθεση», πρόσθεσε.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στη συνοικία.
Μετά την επέμβαση των αστυνομικών, βρέθηκε πέρα από το πτώμα του δράστη και η σορός της άτυχης συντρόφου του 42χρονου αστυνομικού. 
 
 
πηγή: www.ethnos.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!