Κόσμος

15/05/2014 - 12:12

Οργή και για το σύμβουλο του Ερντογάν που κλωτσά διαδηλωτή

style="text-align: justify;"> 
Γενική κατακραυγή προκάλεσε η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και απεικονίζει σύμβουλο του τούρκου πρωθυπουργου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να κλωτσά έναν διαδηλωτή στη Σόμα μετά την τραγωδία με τους 282 νεκρους στο ανθρακωρυχείου, που βύθισε ολόκληρη τη χώρα στο πένθος.
Η ένταση κορυφώθηκε καθώς ο θυμός στην μικρή πόλη, όπου έχασαν τη ζωή τους οι εργάτες στη χειρότερη τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της ιστορίας της Τουρκίας, στράφηκε κατά του Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός έγινε δέκτης σφοδρών αποδοκιμασιών και εκκλήσεων για παραίτηση, ενώ οι φρουροί του προσπάθησαν να ανακόψουν κάθε απόπειρα διαδήλωσης.
Ο Γιουσούφ Γερκέλ, ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν, απαθανατίστηκε να δίνει μία κλωτσιά σε διαδηλωτή, τον οποιο κρατούν δύο στρατιώτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ειδκές δυνάμεις ανέκριναν τον διαδηλωτή μετά την κλωτσιά που έδωσε εκείνος σε αυτοκίνητο της πομπής του τούρκου πρωθυπουργού. Ο Γερκέλ, ο οποίος είδε τη σκηνή την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει σε στο αυτοκίνητο, έτρεξε προς τον διαδηλωτή και τον κλώτσησε τρεις - τέσσερις φορές.
Η ενέργειά του αυτή προκάλεσε έκρηξη οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου. Επιβεβαιώνοντας ότι εκείνος είναι στη φωτογραφία, ο ίδιος ο Γερκέλ είπε ότι θα κάνει δημόσια ανακοίνωση για το περιστατικό.
Ωστόσο, ένας χρήστης προσκείμενος στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, υπεραμύνθηκε της πράξης του Γερκέλ λέγοντας ότι ο διαδηλωτής που επιτέθηκε στο αυτοκίνητο δεν ήταν ανθρακωρύχος, αλλά «αριστερός εξτρεμιστής».
Η επίσκεψη έκρυβε μεγάλη ένταση για τον Ερντογάν, ο οποίος φυγαδεύτηκε σε σούπερμάρκετ από τους σωματοφύλακές του, καθώς θρηνούντες και διαδηλωτές περικύκλωσαν την αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε, λίγο μετά το διάγγελμά του, στο οποίο δήλωσε ότι «τα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία είναι συνηθισμένα».
 
πηγή: www.ethnos.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!