Κόσμος

17/02/2016 - 17:19

Όταν η Σαρλίζ Θερόν παίζει με την προσφυγική κρίση....

 

Αποδοκιμάστηκε η Σαρλίζ Θερόν αλλά και όλοι οι καλεσμένοι φιλανθρωπικού γκαλά στο Βερολίνο, επειδή τυλίχτηκαν με ισοθερμικές κουβέρτες σαν αυτές που δίνουν στους πρόσφυγες όταν βγαίνουν παγωμένοι και ταλαιπωρημένοι στις ακτές του Αιγαίου.

 
Η φιλανθρωπική εκδήλωση διεξήχθη με πρωτοβουλία της οργάνωσης «Κινηματογράφος για την Ειρήνη» διεξήχθη στο Konzerthaus του Βερολίνου, τις κολόνες του οποίου είχε τυλίξει με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την προσφυγική κρίση. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Νοτιοαφρικανή σταρ του Χόλιγουντ, Σαρλίζ Θερόν, και η Ρωσίδα τραγουδίστρια και μέλος του πανκ συγκροτήματος, Pussy Riot, Νάντια Τολοκονίκοβα.
 
 
Η εικόνα με τις ισοθερμικές κουβέρτες πάνω από τις πανάκριβες τουαλέτες και τα γκουρμέ πιάτα στα τραπέζια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ανάμεσα στους επικριτές της φιλανθρωπικής αυτής κίνησης ήταν ο γραμματέας πολιτισμού του Βερολίνου, Τιμ Ρένερ, ο οποίος σχολίασε στο Facebook: «Όταν ο Ai Weiwei απεικονίζει τις διαστάσεις του τρόμου έξω από το γκαλά, με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο, ίσως δεν είναι κάτι λεπτό, αλλά είναι αποτελεσματικό και δικαιολογημένο. Όταν όμως οι καλεσμένοι του "Κινηματογράφος για την Ειρήνη" καλούνται από τον διοργανωτή να τυλιχτούν με ισοθερμικές κουβέρτες για μία ομαδική φωτογραφία, ακόμη κι αν θεωρηθεί πράξη αλληλεγγύης, είναι ξεκάθαρα κάτι αισχρό».
 
athensvoice.gr

Μοιράσου το άρθρο!