Λήμνος

27/02/2014 - 10:49

Παρέμβαση Δημάρχου Λήμνου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

style="text-align: justify;"> 
Επιστολή Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής προς τον κ. Ιωάννη Ευδοκιμίδη Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου:
 
Γνωρίζετε τους αγώνες της Λήμνου για την διεκδίκηση της αυτόνομης και πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση που φάνηκε να ικανοποιεί μερικώς, τα γνωστά σε εσάς αιτήματα, που είχαν γίνει πλήρως αποδεκτά και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καταστρατηγείται στο πνεύμα και στο γράμμα της από πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λήμνου με την οποία μετακινούνται οι γιατροί της Ψυχιατρικής κλινικής στη Μυτιλήνη, αφήνοντας ακάλυπτο το νησί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Γνωρίζετε ασφαλώς ότι οι ανάγκες της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να καλυφθούν εύκολα από το υπάρχον προσωπικό στα ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία κάτι που άλλωστε γινόταν μέχρι σήμερα όπου παρίστατο ανάγκη. Δεδομένο των δραματικών ελλείψεων τόσο του Νοσοκομείου της Λήμνου σε προσωπικό όσο και της ελλιπέστατης στελέχωσης των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων μια τέτοια ενέργεια εκτός του προφανέστατα ανορθολογικού λειτουργικά χαρακτήρα της, επιδεινώνει το ήδη εκρηκτικό αίσθημα εγκατάλειψης και ανασφάλειας που επικρατεί στο νησί στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας.
 
Σας διαβιβάζουμε συνημμένα τόσο το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου  - ΚΥ Λήμνου καθώς και την αναφορά της Διευθύντριας της Ψυχιατρικής κλινικής Νοσοκομείου Λήμνου προς τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης.
 
Εκτιμώντας ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα του θέματος παρακαλώ για τις κατά το δυνατό άμεσες δικές σας ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.               
                                                                                     
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!