Ναυτιλιακά - Μεταφορές

12/03/2020 - 11:51

Έντονη ανησυχία και εκνευρισμός στο Blue Star Mykonos - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA για την πορεία του πλοίου μέχρι τη Λήμνο και την κατάσταση που επικρατεί εντός του, καταγγέλλοντας καθυστέρηση στην ενημέρωσή τους για το περιστατικό.

«Δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το πλοίο από τη στιγμή που το περιστατικό διαπιστώθηκε στην Καβάλα» δήλωσε επιβάτης του πλοίου και περιέγραψε το χρονικό της πορείας του. Όπως είπε, για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, οι επιβάτες ενημερώθηκαν στις 06:00 το πρωί, τέσσερις περίπου ώρες μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Λήμνου.

«Το διάστημα αυτό, η ενημέρωση από το προσωπικό αφορούσε στην αναμονή έγκρισης από το λιμεναρχείο της Λήμνου για αναχώρηση από εκεί, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους της καθυστέρησης» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία «το πρωί οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι λόγω ύποπτου κρούσματος κοροναϊού, το πλοίο δεν μπορεί να αναχωρήσει και ότι θα περιμένουν οκτώ ώρες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Σημειώνεται πως το ύποπτο κρούσμα βρισκόταν ήδη μέσα στο πλοίο, το οποίο ξεκίνησε από τον Πειραιά, όταν ο κόσμος επιβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και από εκεί μεταφέρθηκε σε δομή υγείας.

Όπως αναφέρει η επιβάτης του πλοίου, στο εσωτερικό του επικρατεί έντονη ανησυχία και εκνευρισμός.

Παράλληλα και άλλοι επιβάτες καταγγέλλουν σε ΜΜΕ και social media  πως δεν έπρεπε να δοθεί άδεια απόπλου του πλοίου, λίγη ώρα μετά τη μεταφορά με ΕΚΑΒ του μέλους του πληρώματος με συμπτώματα κορονοϊού σε νοσοκομείο της Καβάλας.

Διαβάστε εδώ την αρχική ανάρτηση του Lesvosnews.net που πρώτο αποκάλυψε το θέμα

Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το άρθρο!