Περιβάλλον

27/06/2023 - 09:42

Δυστυχώς ένα graffiti δεν αλλάζει τις κακές συνήθειες στη Μυτιλήνη...

γράφει ο Πάνος Πίτσιος

Στη Σαββατιάτικη εξόρμηση στο κέντρο της Μυτιλήνης, μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε, μόλις από την Κομνηνάκη φθάσαμε στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου.

Δεν είναι μόνο το καινούργιο graffiti που κοσμεί πλέον τον αντιαισθητικό τοίχο (αυτό ήταν ήδη γνωστό, αφού είχε γίνει ούτως ή άλλως μεγάλος ντόρος στο διαδίκτυο πριν λίγες μέρες), αλλά η πλήρης αλλαγή του παλιού τραγικού τοπίου στην είσοδο και μέσα στο χώρο του πάρκου.

Μια καινούργια επένδυση, ένα μικρό αλλά υπέροχο γωνιακό μπαράκι, κατάφερε και έδωσε πνοή και ζωή στο νεκρό αυτό σημείο της πόλης, που επί δεκαετίες αποτελούσε το άντρο της παραβατικότητας κάθε είδους και την απόλυτη ντροπή του κέντρου.

Δυστυχώς βέβαια, εξ όσων πληροφορήθηκα από τους επιχειρηματίες, αλλά διαπίστωσα και ιδίοις όμμασι, παρά την ολοκληρωτική αλλαγή του τοπίου, εξακολουθούν να εισέρχονται παράνομα οχήματα μέσα στο χώρο και να βρίσκονται μάλιστα παρκαρισμένα δίπλα σχεδόν από τα τραπέζια και τις καρέκλες των θαμώνων.

Υπενθυμίζω, ότι στον υπέροχο αυτό πεζόδρομο, που από το 2015 σφύζει από ζωή με τα πολλά μαγαζάκια (εστίασης, ψυχαγωγίας, κ.ο.κ.) που έχουν δημιουργηθεί, ισχύει η πλήρης πεζοδρόμηση όλο το 24ωρο (από τη διασταύρωση της Κομνηνάκη με τη Χίου, έως και τη διασταύρωση της Κομνηνάκη με την Τενέδου).

Πρόσβαση με όχημα, είχαν κατ' εξαίρεση, μόνο οι κάτοικοι πέριξ του πάρκου Χατζηδήμου και οι ένοικοι των δύο ξενοδοχείων, για τους οποίους είχε προβλεφθεί η χορήγηση συγκεκριμένων καρτών ελεύθερης εισόδου 24 ώρες το 24ωρο (γύρω στους 25 ήταν οι δικαιούχοι, που είχαν αυτό το δικαίωμα), καθώς και ατομικών θέσεων parking (είχε γίνει τεράστια λεπτομερής δουλειά, με αρίθμηση των θέσεων parking, όπου κάθε θέση αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένο όχημα).

Συγχαρητήρια στον φίλο επιχειρηματία Αντώνη Κάντζο και σε όλους τους συμπράττοντες σ' αυτή την αναπάντεχα θετική εξέλιξη !!!  

 

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ 

Μοιράσου το άρθρο!