Περιβάλλον

23/07/2020 - 12:18

Η ΔΕΔΑΠΑΛ στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ A.E.) & μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων  Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στέφανος Αποστόλου, παραβρέθηκε στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων και των επικείμενων νομοθετικών παρεμβάσεων για τη διαχείριση αποβλήτων (ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Εμμανουήλ Γραφάκο, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου, παρουσία εκπροσώπων ΦοΔ.Σ.Α από όλη τη χώρα. 

Ο κ. Αποστόλου παρακολούθησε τη λεπτομερή παρουσίαση που έγινε και στη συζήτηση που ακολούθησε, τοποθετήθηκε και υπέβαλε συγκεκριμένα ερωτήματα για ζητήματα διαχείρισης των αποβλήτων που απασχολούν το νησί της Λέσβου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε διάφορους παράγοντες που αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που θέτει ο Εθνικός Σχεδιασμός, ζητώντας να ληφθεί σχετική μέριμνα στον Εθνικό Σχεδιασμό.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χρονοβόρες διαδικασίες των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση των υποδομών, ζητώντας την απλούστευσή τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!