Περιβάλλον

16/10/2020 - 09:45

Σύσκεψη για τις πολλαπλές πυρκαγιές στη Δυτική Λέσβο-Οδηγίες προς κτηνοτρόφους

Ευρεία Σύσκεψη με θέμα τις επαναλαμβανόμενες πολλαπλές πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις της Δυτικής Λέσβου  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/10 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής. 

Η  σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος της έξαρσης του φαινομένου εκδήλωσης πυρκαγιών, τις τελευταίες ημέρες , στη Δυτική Λέσβο  και συμμετείχαν:

Ο Γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου  Ιορδάνης Ιορδάνου,  ο Συντονιστής  Πολιτικής Προστασίας Ελευθ. Παπαϊωάννου,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αριστόβουλος Ελευθερίου, Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Β. Αιγαίου ΑρχιπύραρχοςΚων/τίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης  Κυπριωτέλλης Παναγιώτης. Από τη Διεύθυνση Δασών η Δασονόμος Καρακάση Βιολέτα, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  ο Λαγουτάρης Γεώργιος  και ο Εκπρόσωπος των Εθελοντικών Οργανώσεων Πυρόσβεσης Καμπάς Παναγιώτης.  

Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων : ΧυδήρωνΛιαδέλλης Δημήτρης,ΣκαλοχωρίουΜαγιάκη Δέσποινα, Αντίσσης κ. Καραμιχάλης και εκπρόσωπος της Άγρας .

Στη διάρκεια της σύσκεψης  ,  αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των Κτηνοτρόφων ότι δεν επιτρέπεται από κανέναν η καύση  αυτοβούλως  χορτολιβαδικών εκτάσεων,  για οποιοδήποτε λόγο.  Κάθε κτηνοτρόφος ,θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνει σχετικά την Διεύθυνση Δασών, η οποία  θα ενημερώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα κάνει έκθεση πότε , που και πως θα μπορεί να γίνει η καύση της έκτασης. 

Αποφασίστηκε επίσης , η υποβολή πρότασης Νομοθετικής Ρύθμισης  με θέμα τις καύσεις χορτολιβαδικών εκτάσεων με προϋποθέσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.  ΚΟΥΦΕΛΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!