Περιβάλλον

30/10/2013 - 16:36

Αίτηση χρηματοδότησης Δημ.Λέσβου για έργο: «Ηλεκτροφωτισμός Παραλιακής Οδού Δημοτ.Κοινότητας Πέτρας»

Αίτηση χρηματοδότησης Δημ.Λέσβου για έργο: «Ηλεκτροφωτισμός Παραλιακής Οδού Δημοτ.Κοινότητας Πέτρας»

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, υπέγραψε την αίτηση χρηματοδότησης για το έργο: «Ηλεκτροφωτισμός Παραλιακής Οδού Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας».

Το έργο είναι ήδη προενταγμένο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, στο πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) και αναμένεται άμεσα και σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης, να ενταχθεί οριστικά.
Το εν λόγω σημαντικό αναπτυξιακό έργο του ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής οδού της Πέτρας, που προβάλει και αναδεικνύει την τουριστική αυτή περιοχή, με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών - περιηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι συνολικού προϋπολογισμού 75.748,04 € (με Φ.Π.Α.) και αφορά στην αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με νέα αστικού φωτισμού κορυφής, παραδοσιακού τύπου.

Σήμερα επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, υπέγραψε την αίτηση χρηματοδότησης για το έργο: «Ανάδειξη Δημοτικού Παραδοσιακού Χώρου Αγοράς Μήθυμνας».

Και αυτό το έργο που είναι ήδη προενταγμένο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, στο πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου), αναμένεται άμεσα και σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης, να ενταχθεί οριστικά. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 449.248,04 € (με Φ.Π.Α.).
Αναλυτικά, στο χώρο νοτιοδυτικά του δρόμου της αγοράς της Μήθυμνας και στο χώρο ανάμεσα στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι και στα κτίρια της αγοράς, θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και περιπατητικής.

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί μια κλίμακα (υπαίθρια σκάλα), που οδηγεί από το χώρο του παρκινγκ (στο επίπεδο του δρόμου), έως το πρώτο επίπεδο. Η περιπατητική διαδρομή θα ξεκινάει από το χώρο βόρεια του υπό διαμόρφωση πάρκου και θα εκτείνεται κατά μήκος όλου του υπερυψωμένου τμήματος, παράλληλα με το Δημοτικό δρόμο που κατευθύνεται προς το λιμάνι της Μήθυμνας. Επίσης, θα γίνει ηλεκτροφωτισμός της περιπατητικής  διαδρομής με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου και με φωτιστικά χωνευτά χαμηλής και ενδοδαπέδιας τοποθέτησης.   

                                
 

Μοιράσου το άρθρο!