Περιβάλλον

29/10/2013 - 18:19

Αίτηση χρηματοδότησης έργου «Ανάπλαση Χώρου Υπαίθριας Αναψυχής στη θέση Τσίγκος»

Αίτηση χρηματοδότησης έργου «Ανάπλαση Χώρου Υπαίθριας Αναψυχής στη θέση Τσίγκος»

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, υπέγραψε την αίτηση χρηματοδότησης για το έργο: «Ανάπλαση Χώρου Υπαίθριας Αναψυχής στη θέση «Τσίγκος» Περιοχής Δημοτικού Διαμερίσματος Αγιάσου Δήμου Λέσβου».

Το έργο είναι ήδη προενταγμένο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, στο πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) και αναμένεται άμεσα και σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης, να ενταχθεί οριστικά.
Το σημαντικό αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης του χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση «Τσίγκος», που βελτιώνει την αισθητική του χώρου και αναβαθμίζει την περιοχή, είναι συνολικού προϋπολογισμού 220.226,67 € (με Φ.Π.Α.).

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω περιοχή υπήρχε ένας φυσικός χώρος αναψυχής, ο οποίος χρήζει εργασιών ανάπλασης αλλά και ανάδειξης του. Στόχος του έργου είναι η ανάπλαση του χώρου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαφόρων δραστηριοτήτων από τους επισκέπτες, η ανάδειξη αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του δάσους και η προβολή της κοινωνικής λειτουργίας του. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο χώρος υπαίθριας αναψυχής στη θέση «Τσίγκος» θα είναι απόλυτα λειτουργικός για την χρήση που προορίζεται.  
 

Μοιράσου το άρθρο!