Περιβάλλον

11/02/2013 - 13:43

Αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στη Λέσβο

Αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροΰλοτομίας στη Λέσβο

Με πρωτοβουλία της Γ.Γ της Α.Δ.Α., κας Χριστιάνας Καλογήρου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινόμενου των λαθροϋλοτομιών», στη Μυτιλήνη.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινόμενου των λαθροϋλοτομιών», καθώς την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Δασών της Α.Δ.Α κ. Νίκου Θεοδωρίδη, της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, του Αντιπεριφερειάρχη, του Γεν. Διευθυντή Ανάπτυξης, του Δήμαρχου Λέσβου, του Αντιδημάρχου Λέσβου, του Προϊστάμενου Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, του εκπρόσωπου της Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αστυνομικού Διευθυντή, των εκπροσώπων του Λιμεναρχείου, του Προϊστάμενου του ΣΔΟΕ, των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Οργανώσεων: Κ.Σ. Μυτιλήνης, Καλλονής, Αγιάσου, Πλωμαρίου, του προέδρου της Β’ ΚΟΑ, καθώς και των εκπροσώπων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή Δασών, κ. Νικόλαο Θεοδωρίδη και τον Διευθυντή Δασών Λέσβου, κ. Φώτιο Κράλλη, σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας των φορέων και των οργανώσεων και δέσμευση από όλους για την κατάρτιση διμερών συμφωνιών με τη Δασική Υπηρεσία για συντονισμένη δράση στη διαδικασία ελέγχου στην ύπαιθρο, στους χώρους διάθεσης καυσοξύλων, στους οδικούς άξονες και στα λιμάνια. Ακολουθούν οι διμερείς συναντήσεις και υπογραφή «μνημονίων συνεργασίας» μεταξύ της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου και των αρμοδίων φορέων.

Μοιράσου το άρθρο!