Περιβάλλον

28/04/2015 - 13:45

Καθάρισαν τη Λέσβο!

Η

Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνά Ιωσηφέλλη, ευχαριστεί θερμότατα όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην Πανελλήνια δράση του Lets do it Greece. Η μαζική συμμετοχή όλων δείχνει πόσο ανεπτυγμένη είναι η συνείδηση της προσφοράς και του εθελοντισμού στη Λέσβο. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε :

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  Μυτιλήνης και Παράρτημα Καλλονής

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λέσβου

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Τους κατοίκους του Μεσοτόπου, τον Σύλλογο Προστασίας & Εξωραϊσμού  Περιβάλλοντος των Απανταχού  Χρουσιανών ‘’Ο ΧΡΟΥΣΟΣ’’, το Δημοτικό Σχολείο Μεσοτόπου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του εν λόγω Σχολείου

Το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου

Το Γυμνάσιο Γέρας

Το 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου

Την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής

Το Λιμενικό Σταθμό Σκάλας Καλλονής

Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου

Τον Φορέα Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού , τον Σύλλογο Ερεσιωτών ‘’Φανίας’’ ,

 

Τον Σύλλογο των Απανταχού Ερεσίων ‘’ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ’’ , τον Ιππικό Σύλλογο Ερεσού ‘’ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’’,  τον Σύλλογο Αλιέων, το προσωπικό NielsonAeolian  Village, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών, τον Α.Σ. Αετός, τους Μαθητές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου/ Δημοτικού & Γυμνασίου .

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συμμετέχουμε και του χρόνου σε αυτή την Πανελλήνια εθελοντική δράση με ακόμα περισσότερους εθελοντές και εθελοντικές ομάδες.

 

---------------------

 

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας και του Τοπικού Συμβουλίου Πέτρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, εθελοντικός καθαρισμός παραλίας από την πλατεία ως το Καβάκι και στο Αυλάκι.

Συμμετείχαν ενεργά η ομάδα εθελοντών της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, ο σύλλογος γονέων δημοτικού, ο θεατρικός όμιλος, ο σύλλογος taekwondo, o σύλλογος Αχιλλέας, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και πολίτες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που αποδεικνύουν έμπρακτα την παρουσία και προσφορά τους στην κοινωνική ζωή του τόπου.

 

----------

Στo πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με την Οργανωτική Επιτροπή Let's do it Greece, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συμμετείχε , για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη συγκεκριμένη δράση, που έχει σκοπό να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος την ιδια ημέρα ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στα πλαίσια της παραπάνω πρωτοβουλίας, το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κάλεσε τα μέλη του την Κυριακή 26 Απριλίου
Τα παιδιά και τα ενήλικα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με γονείς και φίλους του Οδηγισμού παίξανε παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση
Παράλληλα, καθάρισαν το χώρο αλσιλιο στην περιοχή Αγ.Τριάδας , συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού του περιβάλλοντος.

Μοιράσου το άρθρο!