Πολιτική

29/06/2022 - 12:23

Γ. Ψυχογιός: Η επιτυχία του μαθητή πρόσφυγα από τη Λέσβο αχτίδα ελπίδας μέσα σε ένα ζοφερό τοπίο

Δήλωση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την περίπτωση του Ιρανού μαθητή από τη Λέσβο που αρίστευσε στις εξετάσεις

Ένα νέο παιδί από το Ιράν ανάμεσα στους πρώτους των πανελληνίων στη Λέσβο. Συμβολικό αλλά και ενθαρρυντικό γιατί αποδεικνύει τη σημασία αλλά και την αξία της ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Ένα παιδί που από το έρεβος και σε πείσμα όλων των εμποδίων, έμαθε τη γλώσσα, αγάπησε τη μάθηση και πέτυχε κάτι το σχεδόν ακατόρθωτο.

Κι όμως, ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, μπορεί αύριο να είναι το επόμενο θύμα των πολλαπλών αποκλεισμών που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με αντιδραστικές δυνάμεις της Ευρώπης, δημιουργώντας διαρκώς αόρατους ανθρώπους. Όπως οι εκατοντάδες Σαϊντού στους οποίους έχουν καταργήσει το δικαίωμα παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, αν και έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα. Άλλωστε κάτι παρόμοιο, κάνουν και για χιλιάδες ελληνόπουλα που μια ζωή με αξιοπρέπεια και βασικά δικαιώματα μοιάζει γι’ αυτά άπιαστο όνειρο.

Του αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια, όπως και στους εκπαιδευτικούς και συμμαθητές του, όχι μόνο γιατί αρίστευσε ως μαθητής αλλά γιατί «με τον καιρό να ‘ναι κόντρα» αγωνίστηκε και βγήκε νικητής ως άνθρωπος. Αχτίδες ελπίδας σαν κι αυτή, που το φως νικά το σκοτάδι, είναι που μας εμπνέουν να συνεχίζουμε τον αγώνα για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

 

Μοιράσου το άρθρο!