Πολιτική

15/03/2020 - 18:57

Λήψη πειθαρχικών κυρώσεων για την " Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου" ζητάει η ΟΝΝΕΔ

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ Λέσβου

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της "Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου" μόνο προβληματισμό, θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει.

Πραγματικά, απορούμε πως άνθρωποι που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη χθες αγνόησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας και μαζί όλες τις οδηγίες που το ίδιο το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πορεία τους θέτοντας πάνω από όλα το ιδεολογικό τους συμφέρον, από την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σε μια άκρως υποκριτική ανακοίνωση αναφέρουν την σημασία των ατομικών μέτρων προστασίας και της ατομικής ευθύνης τη στιγμή που οι ίδιοι με το κάλεσμα τους την αναιρούν. Τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του ιού δεν αφορούν μόνο τις ευπαθείς ομάδες αλλά τον γενικό πληθυσμό, κάτι που όπως φαίνεται αγνόησαν για χάρη των στενών ιδεοληψιών τους. 

Απαιτούμε την άμεση λήψη πειθαρχικών κυρώσεων κατά του συνδικαλιστικού οργάνου της "Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου", καθώς αγνόησαν πλήρως τη νομοθεσία για τις συναθροίσεις. Ως γιατροί όφειλαν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του φονικού ιού και όχι να δρουν ως όργανα και εκφραστές πολιτικών κομμάτων θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον πληθυσμό του νησιού τόσο με την συμμετοχή τους όσο και με το κάλεσμα τους προς το κοινό.   

Απαιτούμε, επίσης, από τις αρχές να πράξουν τα δέοντα για τους πρωτεργάτες των χθεσινών πορειών που έχουν όνομα και επίθετο και είναι γνωστά σε όλους. Ακόμη, είναι υποχρεωμένες να μην αδρανήσουν εκ νέου σε όποια άλλη πορεία-κινητοποίηση στο μέλλον εν μέσω των απαγορεύσεων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για να ανακοπεί αποτελεσματικά η μεταδοτικότητα του ιού που έχει οδηγήσει  στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και ήδη ανάμεσα τους τέσσερις Έλληνες.

ΟΝΝΕΔ Λέσβου

-----

 

Η ανακοίνωση των Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου:

1

 

2

Μοιράσου το άρθρο!