Πολιτισμός

31/07/2012 - 21:20

Εκδηλώσεις του Αναγνωστηρίου Αγιάσου για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου

Αναγνωστηρίου Αγιάσου Λέσβος

&n

bsp;

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» από 1ης έως και 12ης Αυγούστου 2012 διοργανώνει δωδεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στο κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου για τα εκατόχρονα από την απελευθέρωση της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό, το πρόγραμμα των οποίων είναι το εξής:

1-8-2012, 9:30 μμ: Μετά τον παρακλητικό κανόνα στον Ιερό Ναό της Παναγίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ήρωες της Αγιάσου με την παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβου Φραντζή και θα ακολουθήσει ομιλία με προβολή διαφανειών της δασκάλας Στρατούλας Μουτζουρέλη-Κωμαΐτου με θέμα «Τα τελευταία χρόνια της σκλαβιάς – Η Απελευθέρωση».

7-8-2012, 9:30 μμ: Με την επιμέλεια της δασκάλας Στρατούλας Μουτζουρέλη-Κωμαΐτου θα παρουσιαστεί εκδήλωση με θέμα «Οδυσσέας Ελύτης – Ο ποιητής του Αιγαίου» με τη συμμετοχή παιδιών και της Χορωδίας του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης».

8-8-2012, 9:30 μμ: Ομιλία με προβολή διαφανειών του φιλόλογου Βασίλη Κωμαΐτη με θέμα «Εκατό χρόνια ελεύθερου βίου (Γεγονότα – Πρόσωπα – Δράσεις)».

12-8-2012, 9:30 μμ: Μουσικοχορευτική εκδήλωση με την Παραδοσιακή Κομπανία και τα Χορευτικά Τμήματα του Αναγνωστηρίου.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργεί στο φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Έκθεση Φωτογραφίας από την Ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή του Στρατή Π. Τζίνη, με ποικίλα θέματα από την ιστορία του χωριού (καθημερινή ζωή, αγροτική ζωή, βιοτεχνία, λαογραφία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αγιάσου, τοπικός αθλητισμός, ηλεκτροφωτισμός, πρόσωπα κλπ).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και είναι ενταγμένες στο Πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού.

Μοιράσου το άρθρο!