Τουρισμός

20/09/2013 - 15:24

200 Ολλανδοί δημοσιογράφοι στο Μόλυβο

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού, Χρήστο Κορδώνη, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, το απόγευμα, παρέστη στην εκδήλωση πανηγυρικής υποδοχής που διοργάνωσε του Τουριστικό Γραφείου «Alonia Holidays», το οποίο ανήκει στον κ. Δημήτρη Κουταλιανό, με έδρα τη Μήθυμνα και ο Τουριστικός Οργανισμός Ολλανδίας «Corendon», στο λιμάνι της Μήθυμνας, προς τιμήν των 200 περίπου δημοσιογράφων των μεγαλυτέρων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ολλανδίας.


Παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Μήθυμνας, Ιγνάτης Χατζηχρήστος, η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας, Πέτρα Χάνσεν – Κανδύλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης και τοπικές αρχές.


Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, επισκέφθηκαν πολλά μέρη του νησιού μας και όπως δήλωσαν, έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις φυσικές καλλονές του τόπου και την φιλοξενία των κατοίκων.
Ο Αντιδήμαρχος Μήθυμνας, Ιγνάτης Χατζηχρήστος, διένειμε ενημερωτικό υλικό για τη Μήθυμνα και τη Λέσβο γενικότερα και βεβαίως για την τιμητική διάκριση ανάδειξης ολόκληρης της Λέσβου, ως Γεωπάρκο, προστατευόμενο από την UNESCO .


Αμέσως μετά το τέλος της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, δήλωσε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ τον κ. Δημήτρη Κουταλιανό, ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου «Alonia Holidays», ο οποίος διέθεσε εξ ιδίων του το ποσό των 18.000 Ευρώ, τον κ. Dirk Braam, μέτοχο της Ολλανδικής τουριστικής εταιρείας «Corendon»,  που συνόδευσε τους δημοσιογράφους οποίος διέθεσε επίσης εξ ιδίων του το ποσό των 20.000 Ευρώ, για την άκρως επιτυχημένη μονοήμερη επίσκεψη των Ολλανδών δημοσιογράφων στη Μήθυμνα και στο νησί μας, καθώς και τις τοπικές αρχές, τον Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας «Ο Μόλυβος», τη μουσική κομπανία Μυτιλήνης «Μυρογιάννη», οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στην πλατεία του λιμανιού, καθώς και τους καταστηματάρχες του λιμανιού και όσους άλλους βοήθησαν στην ενθουσιαστική πραγματικά εκδήλωση υποδοχής των διακεκριμένων Ολλανδών δημοσιογράφων.


Οφείλω να επαινέσω ξεχωριστά την ιδιωτική πρωτοβουλία των προαναφερομένων, η οποία δεν είναι η μοναδική βεβαίως, για την προβολή της Μήθυμνας και ολόκληρου του νησιού μας, για τη συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή της Λέσβου και εύχομαι να βρει μιμητές και στα υπόλοιπα μέρη του νησιού μας.
Τέλος, συγχαίρω και τον νέο Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Ιγνάτη Χατζηχρήστο, γιατί στο τρίμηνο της ανάληψης των νέων καθηκόντων του και με τη συμπαράσταση των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας, καθώς και των εκπροσώπων των άλλων τοπικών θεσμών, αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών της Μήθυμνας, επέδειξε μια θαυμαστή δραστηριότητα στην άσκηση των καθηκόντων του». 

Μοιράσου το άρθρο!