Τουρισμός

01/05/2013 - 12:45

Κοινόχρηστα ποδήλατα και στον Μόλυβο της Λέσβου

Κοινόχρηστα ποδήλατα και στον Μόλυβο της Λέσβου

&n

bsp;

Η Μυτιλήνη το 2050. Φωτογραφίες από το μέλλον. Πως την φανταζόμαστε. Πως θα θέλαμε να είναι. Πως την ονειρευόμαστε. Τι θα θέλαμε να αλλάξει.
Τι θα μας άρεσε να γίνει, ιδέες και προτάσεις, για πιο "ποδηλατικό" μέλλον.

 

 

Προεκτείνεται το μέτρο των κοινόχρηστων ποδηλάτων και στον τουριστικό Μόλυβο μετά από συνεχείς αιτήσεις των τοπικών αρχών, ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων.

 
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες που έχουν μάθει χρόνια τώρα να ζουν με το ποδήλατο ζητούσαν χρόνια να προεκταθεί το επιτυχημένο μέτρο των κοινόχρηστων ποδηλάτων και στον Μόλυβο έτσι ώστε να απολαμβάνουν τις ποδηλατάδες τους ακόμα και στις διακοπές τους απαλλαγμένοι από την ανάγκη και τα έξοδα μεταφοράς των δικών τους ποδηλάτων, κάτι που αναμένεται να αναζωογονήσει στην τουριστική κίνηση του νησιού.
 
Παράλληλα με το σταθμό φτιάχτηκαν θέσεις παρκαρίσματος ποδηλάτων σε επιλεγμένα κομβικά σημεία στο χωριό αλλά και ποδηλατόδρομος που διαπερνά όλο το χωριό από την είσοδο του μέχρι και το λιμάνι.
 
Τέλος είναι εφικτό κάποιος να πάρει το ποδήλατο από τη Μυτιλήνη και να το αφήσει σε σταθμό του Μολύβου ή και το αντίστροφο.
 

O υποψήφιος Βουλευτής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Δεξιάς Μιχάλης Μπάκας δήλωσε: αν μη τι άλλο ειναι σημαντινό που οι παρεμβάσεις του κόμματος μας βρήκαν αποδοχή και μετά από αγώνες δεκαετιών ο Μόλυβος αποκτά κοινόχρηστα ποδήλατα. Στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και θα ελπίζουμε να επκεκταθούν σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη.

 

πηγη: lesvosmtb.gr

Μοιράσου το άρθρο!