Αγροτικά - Αλιεία

20/01/2022 - 19:24

Γ. Λαγουτάρης: Δεν έχω μάθει “να πατάω επί πτωμάτων” - Παραμένει ακέφαλη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Παραμένει ακέφαλη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου  μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  να ακυρώσει την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Λαγουτάρη στη θέση του Προϊσταμένου.  Κι αυτό γιατί, όπως έχουμε τονίσει η Περιφέρεια δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  που ζητούσε διευκρινίσεις για την τοποθέτηση του κ. Λαγουτάρη.

 

Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις καθώς παρέμβαση έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Μετά το αρχικό σοκ, στην Περιφέρεια αρχίζουν να συνέρχονται και… αντιλήφθηκαν το μέγεθος των προβλημάτων που προκύπτουν από την ακέφαλη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας. 

Κύκλοι της Περιφέρειας τονίζουν ότι θέλουν να παραμείνει Προϊστάμενος ο κ. Λαγουτάρης  και αναζητούν λύσεις….  Οι λύσεις όμως  που έχουν προταθεί μέχρι τώρα δεν είναι αναίμακτες καθώς περιλαμβάνουν μια σειρά από προτάσεις που επηρεάζουν δυσμενώς κι άλλους Τμηματάρχες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Μια σειρά δηλαδή από καραμπόλες που θα εξασφαλίσουν την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Λαγουτάρη στη θέση του Προϊστάμενου αλλά θα "ξηλωθεί" τουλάχιστον ένας Τμηματάρχης!

Ο κ. Γιώργος Λαγουτάρης  μιλώντας στο Lesvosnews.net  τονίζει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει το έργο του, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόταν αυτό να γίνεις εις βάρος άλλων συναδέλφων του.   

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ασφαλώς και επιθυμώ να συνεχίσω το έργο μου από τη θέση του Προϊσταμένου, όμως αυτό δεν θέλω να γίνει σε βάρος  των συνάδελφων. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να “ξηλωθούν» Τμηματάρχες  ώστε εγώ να παραμείνω στην θέση μου. Είναι θέμα αρχής. Δεν έχω μάθει “να πατάω επί πτωμάτων”.  Πιστεύω ότι οι νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας μπορούν να αναζητήσουν την βέλτιστη λύση που δεν θα επηρεάσει δυσμενώς κανέναν συνάδελφο»

Μοιράσου το άρθρο!