Κοινωνία

09/09/2020 - 14:38

Ετοιμάζουν νέο καταυλισμό μεταναστών στο στρατόπεδο στη Λεμονού ;

Κι ενώ όλοι περιμένουμε  την  συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα ενημερώσουν για τις Κυβερνητικές αποφάσεις οι πληροφορίες που έρχονται για της διαχείρισης της στέγασης 13.000 μεταναστών μετά τη χθεσινή καταστροφική φωτιά δεν είναι και οι καλύτερες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες - που μεταδίδουμε με  κάθε επιφύλαξη -  σχεδιάζουν να στήσουν σκηνές στην περιοχή της Λεμονού ή στον Καρά Τεπέ και σε  εκτάσεις που ανήκουν στο Στρατό. Οι σκηνές θα αφορούν τη στέγαση 3.000 ατόμων.

Αυτή - η δήθεν προσωρινή λύση - θα είναι ένα ολέθριο λάθος καθώς κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το κέντρο στον Καρά Τεπέ.

Η λύση να έρθουν πλοία για την φιλοξενία όλων των μεταναστών μάλλον έχει απορριφθεί και η φιλοξενία σε πλοία - αν τελικά έρθουν -  θα περιοριστεί μόνο για τις ευάλωτες ομάδες.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα διαπράξει μάλλον τον ίδιο λάθος δημιουργώντας ένα νέο ΚΥΤ εν μέσω πανδημίας...

Βέβαια όπως αναφέρουμε οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα. Οπότε μέχρι τότε ας τηρήσουμε στάση αναμονής. Δήμαρχος και Περιφερειάρχης πρέπει όμως να ζητήσουν άμεσα ενημέρωση. 

 

---

up date διαβάστε :

Κουμουτσάκος για Μόρια: Οι άστεγοι μετανάστες θα μεταφερθούν προσωρινά σε σκηνές

Μεγάλος αριθμός σκηνών έφθασε στη Μυτιλήνη. Που θα στηθούν;

Μοιράσου το άρθρο!