Κοινωνία

09/09/2020 - 17:11

Μεγάλος αριθμός σκηνών έφθασε στη Μυτιλήνη. Που θα στηθούν;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται δίπλα στην κοινωνία για ακόμη μία φορά, λαμβάνοντας δράση για την άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Μόρια.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως αναφέρει το on alert.gr , με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Αεροδρόμιο της Σάμου, έστειλαν μεγάλο αριθμό σκηνών προκειμένου να μεταφερθούν στην Μυτιλήνη για την κάλυψη αναγκών που έχουν δημιουργηθεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Αντίστοιχο υλικό θα φορτωθεί στο ίδιο Αεροσκάφος από τα αεροδρόμια της Χίου και της Κω.

Μεγάλο μέρος εντός του καταυλισμού έχει καταστραφεί ολοσχερώς, από τις φωτιές που έκαιγαν όλη τη νύχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της.

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι που θα στηθούν αυτές οι σκηνές. Όπως πρώτο έγραψε το Lesvosnews.net εξετάζεται το σενάριο  να στηθούν στο στρατόπεδο στη Λεμονού ή στο πεδίο βολής στον Καρά Τέπε. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν πριν από λίγο στην περιοχή στρατιωτικά οχήματα επιχείρησαν να ξεφορτώσουν σκηνές στην περιοχή αλλά απομακρύνθηκαν καθώς υπήρξαν αντιδράσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τι θα γίνει. 

Η μόνη ενημέρωση είναι από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο σύμφωνα με την οποία οι άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές. 

Μοιράσου το άρθρο!