Περιβάλλον

19/01/2022 - 11:14

Έρχεται η νέα κακοκαιρία «Ελπίδα» - Χιόνια και στα νησιά

Η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Ελπίδα» έχει αρχίσει να «χτυπά» ήδη τη χώρα μας, με την κορύφωσή της να αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Χιόνια αναμένονται και στην Αθήνα, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Οι προβλέψεις Αρναούτογλου, Καλλιάνου, Μαρουσάκη για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

 

Σε κλοιό χιονιά θα βρεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Ελλάδα, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στα πεδινά και λευκό τοπίο ακόμα και στο Σύνταγμα.

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη από σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα θα έρθει το Σαββατοκύριακο. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει και τους -20C, όπως αναφέρει ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Αιτία για το παγωμένο σκηνικό στη χώρα είναι ο πολικός αεροχείμαρρος που περνά από την Ελλάδα και φέρνει δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα.

Ας δούμε αναλυτικά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων;

Για την επιδείνωση του καιρού με την διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, η δεύτερη ψυχρή εισβολή θα έχει μεγάλη και θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει έως -20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο αλλά από το Σάββατο έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο. Αυτό το δεύτερο κύμα θα επηρεάσει και πάλι κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Το ανησυχητικό είναι ότι το σκηνικό αυτό θα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης «μέχρι το τέλος του μήνα θα πάμε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

 

Μοιράσου το άρθρο!