Περιβάλλον

11/06/2019 - 18:25

Σύλλογος Κατοίκων Κουλπάρας για πεζοδρόμηση: Δεν συζητάμε με τους «τιθέμενους σε αργία»

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο "ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ" για το θέμα της πεζοδρόμησης στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης. Ο σύλλογος απαντά χωρίς να τον αναφέρει στην επιστολή του Π. Πίτσιου πριν από μερικές ημέρες για το ίδιο θέμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με αφορμή την προσπάθεια εξωθεσμικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας να επιβάλλουν με κάθε τρόπο και σε όφελος ελαχίστου αριθμού επιχειρηματιών, την πέρα για πέρα παράνομη πεζοδρόμηση των οδών Χίου, Βερναρδάκη και Μητροπόλεως, σε βάρος της ασφάλειας, της υγείας, της περιουσίας και τελικά της ίδιας της ζωής χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας και της βόρειας Μυτιλήνης, δηλώνουμε τα εξής:

Ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογός μας με την επωνυμία «Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και  Κιόσκι Μυτιλήνης ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ» ιδρύθηκε επίσημα με την με αριθμό 76/2018 διαταγή σωματείου της Ειρηνοδίκη Μυτιλήνης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προέκυψε δε από νόμιμη εκλογική διαδικασία με πολλές δεκάδες συμμετοχές.

Για τη ζωή και το μέλλον της γειτονιάς μας συζητάμε με τους κατοίκους της ή με τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας. Με πρώην κάθε λογής ή «τιθέμενους σε αργία» όπως αυτοαποκαλούνται δεν συζητάμε και δεν θα ξανασυζητήσουμε στο μέλλον.

Με την ευκαιρία για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε σε κάθε κατεύθυνση.  Είμαστε υπέρ της πεζοδρόμησης του περικλειόμενου μέσα από τις οδούς Ερμού, Αρχιπελάγους, Χίου και Μητροπόλεως τμήματος της πόλης γνωστού ως Κουμιδιά. Αλλά δεν δεχόμαστε εκβιαστικά διλήμματα για το συμφέρον και μόνο, τριών συγκεκριμένων επιχειρηματιών που και σήμερα παρανομούν. Έχοντας καταλάβει παράνομα δημόσιο χώρο, δημιουργώντας προβλήματα στην πρόσβασή μας στις γειτονιές μας. Αν προκληθούμε θα επανέλθουμε και με φωτογραφικά ντοκουμέντα που θα καταθέσουμε στον Εισαγγελέα και θα ζητήσουμε να παρέμβει ή να ελέγξει όσους τους επιτρέπουν να παρανομούν. Αλλά επιτέλους. Δεν μπορεί δεκάδες επιχειρηματίες στα Λαδάδικα να χρησιμοποιούνται από κάποιους ως «πολιορκητικός κριός» ώστε να περάσουν παρανομίες. Ας το έχουν κάποιοι υπόψη λοιπόν. «Υπάρχουν δικαστές στη Μυτιλήνη».

 

Τέλος, ρωτάμε επίσημα την Κοινότητα Μυτιλήνης και τον Πρόεδρο της Παρασκευά Καραϊσκάκη:

1.    Δικαιούται νόμιμα η Κοινότητα να λάβει αυτήν την περίοδο αποφάσεις που οδηγούν σε κάθε λογής κανονιστικές πράξεις;

2.    Υπάρχει αίτημα προς την Κοινότητα με το οποίο ζητείται να πεζοδρομηθεί τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα οι οδοί Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη;

3.    Γιατί από πέρυσι τον Ιούλιο όταν και πάλι λόγω των σχεδιαζόμενων να εφαρμοστούν παρανομιών ναυάγησε η προσπάθεια πεζοδρόμησης των οδικών αξόνων που οδηγούν στις συνοικίες μας και σαν τέτοιες προβλέπονται από τη μελέτη Φρατζεσκάκη, ΕΠΙ ΕΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΟΝΟ η Κοινότητα Μυτιλήνης δεν έπραξε το παραμικρό προκειμένου από την 1η Ιουλίου φέτος, να πεζοδρομηθεί νόμιμα όποιο τμήμα της πόλης θα μπορούσε να πεζοδρομηθεί;

   

Μοιράσου το άρθρο!