Περιβάλλον

14/06/2012 - 14:56

Σύσκεψη για την πορεία των έργων ΕΣΠΑ στη Λέσβο - Ανάπλαση Επάνω Σκάλας

yle="text-align:justify;">Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Λέσβου με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των έργων της Π.Ε. Λέσβου και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου, κ. Ηρακλής Βερβέρης και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, κ. Ιωάννης Βατός και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο φορέων. Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για τα έργα  α) Βελτίωση οδικού τμήματος 2ης Επαρχιακής οδού και κατασκευή δύο ισόπεδων οδικών κόμβων σύνδεσής της με δημοτικές οδούς Κάτω Τρίτους – Πηγαδακίων και Περάματος – Πηγαδακίων και β) Δρόμος Πλωμαρίου – Παπάδου (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση εργασιών παράκαμψης στη θέση “Λαγκάδα” και δόθηκαν κατευθύνσεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη συμβασιοποίησή τους.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το θέμα της διάθεσης των προϊόντων εκσκαφής από τα εν λόγω έργα και ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Λέσβου για την εξεύρεση χώρων απόθεσης ή υπόδειξη δημοτικών έργων για την επαναχρησιμοποίησή τους. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του Δήμου ανέπτυξαν τις απόψεις τους προς το συμφέρον των έργων, της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στον τομέα αυτό με την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το όλο ζήτημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου εξέφρασε την ικανοποίησή του από την άμεση ανταπόκριση και την κατανόηση του θέματος από το Δήμο Λέσβου.

---------------------------

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» η πράξη «Έργα προστασίας ακτής της Επάνω Σκάλας και επανασχεδιασμός τμήματος της οδού Ναυμαχίας Έλλης», συνολικού προϋπολογισμού 1.922.000 ευρώ, με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λέσβου.

Πέραν του επανασχεδιασμού της οδού Ναυμαχίας Έλλης,  το έργο αφορά στην κατασκευή προστατευτικού τοιχίου στην ακτή της Επάνω Σκάλας, που θα ξεκινά περίπου από το ύψος του Αρχοντικού «Γεωργιάδη» καθώς και στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:

«Είναι ένα έργο πνοής για την Επάνω Σκάλα, μίας περιοχής που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της Μυτιλήνης και η ανάπλασή της αποτελούσε πάντοτε μία πρόκληση για όλες τις τοπικές μας αυτοδιοικήσεις. Η προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτού του έργου, ήταν από τις προτεραιότητές μου όντας ακόμη Δήμαρχος της Μυτιλήνης και η σημερινή εξέλιξη με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι με την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, θα έχουμε συμβάλλει με τη δημοτική αρχή που θα αναλάβει την εκτέλεσή του, καθοριστικά ώστε να αναβιώσει η Επάνω Σκάλα συνδέοντας την πόλη μας με το παρελθόν της.». 

Μοιράσου το άρθρο!