Περιβάλλον

20/05/2013 - 14:40

Έργα αποχετεύσης Σιγρίου

Έργα αποχετεύσης Σιγρίου

Τ

ην Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνυπέγραψε με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», τη σύμβαση εκτέλεσης έργου με τίτλο: «Υπολειπόμενα έργα Αποχέτευσης Σιγρίου», προϋπολογισμού 579.500,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης της Δημοτικής Κοινότητας Σιγρίου και σύνδεσης αυτών με την Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Σιγρίου.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, αφού με συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, ολοκληρώνεται και τίθεται σε πλήρη λειτουργία το μεγάλο έργο ύδρευσης – αποχέτευσης και διάθεσης λυμάτων του πρ. Δήμου Ερεσού – Αντίσσης, συνολικού προϋπολογισμού 25.000.000,00 Ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς πόρους. Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη περιβαλλοντική και κοινωνική ωφελιμότητα, που με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Σιγρίου, τόνισε ο κ. Βουνάτσος.
Η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του εν λόγω έργου είναι 90 ημέρες, όμως για την αποφυγή όχλησης εν μέσω τουριστικής περιόδου, συμφωνήθηκε με τον εργολάβο, να επισπευσθούν πάση δυνάμει οι σχετικές εργασίες, ώστε η ολοκλήρωση της κατασκευής των δικτύων, να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του επομένου μηνός Ιουνίου.

Μοιράσου το άρθρο!