Περιβάλλον

11/04/2019 - 11:35

Μήνυμα κατοίκων προς Σ. Γαληνό:δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το έργο με την υπάρχουσα μελέτη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ

Με αφορμή τις θέσεις του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σ. Γαληνού , θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε κάποια απλά δεδομένα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

1)Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσαν ότι το έργο δεν είναι απαραίτητο, άλλωστε εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πλέον θιγόμενοι και έχουμε υποστεί σοβαρότατες ζημιές στην πλημμύρα του 1998.


  2)Το έργο της Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων δεν έχει καμιά απολύτως ομοιότητα με το έργο της προκυμαίας. Συγκεκριμένα το έργο της Γιανναρέλλη σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί, καταλαμβάνει όλο το οδόστρωμα, κλείνει πλήρως την κυκλοφορία, προβλέπει ΜΙΑ (!)βάρδια εργασιών, και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν χρειάζεται να διαθέτεις ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοήσεις ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικά έργα, στα οποία δε μπορεί να γίνει καμία σύγκριση.


  3)Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου με την απαρχαιωμένη μελέτη του 1996 είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Ακόμα και οι προτάσεις για αποζημιώσεις δεν αποτελούν εφικτή λύση γιατί και δεν προβλέπονται εκ του νόμου, αλλά και εάν νομοθετηθούν,δεν διασώζεται  μια χρεοκοπημένη επιχείρηση με αποζημίωση.


  Για μια ακόμα φορά θα δηλώσουμε πως ζητάμε το αυτονόητο. Να διερευνηθεί η δυνατότητα λύσης του προβλήματος των ομβρίων της περιοχής με τρόπο που δεν θα καταστρέψει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν λύσεις με χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων που θα προκαλέσουν ελάχιστη ενόχληση στην περιοχή. Προτείνουμε το καταφανές:Να γίνει διαγωνισμός για την καλύτερη μελέτη με βάση τα παραπάνω δεδομένα.
  Nα υπενθυμίσουμε ότι δεν κληθήκαμε ποτέ για διαβούλευση αν και αποτελούμε μία μεγάλη και ζωτική περιοχή της πόλης μας, και μόνο με δική μας επιμονή ενημερωθήκαμε λίγες μέρες πριν υπογραφεί η σύμβαση. Προσπαθήσαμε να γίνει κατανοητό το πρόβλημα έστω και την τελευταία στιγμή, αλλά δυστυχώς, απευθυνθήκαμε «εις ώτα μη ακουόντων».


  Εφ’ όσον κατέπεσε ο διαγωνισμός, καλούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε υπογραφή νέας σύμβασης, και αν είναι πεπεισμένη για την αναγκαιότητα του έργου, να αναθέσει τη σύνταξη νέας, σύγχρονης μελέτης σε δημόσιο φορέα, ή Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαιτερότητα της περιοχής.


  Η επιστολή μας έχει αποδέκτες δημοτικούς συμβούλους, υποψηφίους, πιθανούς αναδόχους και δηλώνει ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εκτέλεση του έργου με την υπάρχουσα μελέτη, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην ερήμωση της περιοχής μας και την οικονομική μας καταστροφή.


Η επιτροπή
Αμπατζής Πολύδωρος
Βλάχος  Μανώλης
Γιαλούρης  Δημήτρης
Ευσταθίου Μανώλης
Λαμπούσης Βασίλης
Μαμώλης Δημήτρης
Μουτζούρης Δημήτρης
Πετριτζικλή Γιώτα
Τσουπή Μαρία

Μοιράσου το άρθρο!