Περιβάλλον

13/02/2019 - 06:46

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Αγιάσου

Άρχισε πριν τα Χριστούγεννα και συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εκτέλεση του έργου «Υπολειπόμενα δίκτυα αποχέτευσης Αγιάσου» συμβατικού ποσού 1.378.456 € (χωρίς τον ΦΠΑ). Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 6/9/2018 και η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δυο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή έως 6/9/2020. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα ακολουθήσει η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού (με άλλη εργολαβία), που προϋπολογίζεται στο ύψος των 2.765.000 € χωρίς τον ΦΠΑ.

Αντικείμενο της παρούσης εργολαβίας είναι:

· Η ολοκλήρωση του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του χωριού (Ποιο συγκεκριμένα: Η κατασκευή τμημάτων του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης που δεν έχουν κατασκευαστεί με προηγούμενες εργολαβίες συνολικού μήκους 3.755 m, με ταυτόχρονη τοποθέτηση αγωγών ομβρίων, όπου τα παλαιά δίκτυα είναι παντορροϊκά. Επίσης, θα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης σε τμήματα όπου τα υφιστάμενα δεν είναι τεχνικά δυνατόν να διατηρηθούν.)

· Η κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων του συνόλου του οικισμού, μήκους 1.075 m έως την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων

· Η κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων

Τα συνεργεία της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΤΕΧΝΗ ΑΕ» εκτελούν εργασίες στις περιοχές Περασιά, Φαμάκα, Σταυρί, απ’ όπου και οι φωτογραφίες που αναρτώνται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε από την ΔΕΥΑΛ, όταν λήξει το σχολικό έτος (Ιούνιος 2019) κανένα εργοτάξιο δεν θα υπάρχει στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο του οικισμού, ώστε όταν αρχίσει η τουριστική περίοδος να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της κωμόπολης. Το έργο θα συνεχίσει να εκτελείται μόνο σε περιφερειακά τμήματα του οικισμού, μακριά από το κέντρο. Τα ασφαλτικά, όπου απαιτούνται, θα αρχίσουν να πέφτουν από τον προσεχή Μάρτιο και μετά, γιατί τώρα τα εργοστάσια δεν βγάζουν άσφαλτο. Μέχρι την περίοδο του Αυγούστου που κορυφώνεται η κίνηση θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σκαμμένοι δρόμοι (από την είσοδο του χωριού μέχρι την Αγορά) και η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων θα διεξάγεται ανεμπόδιστα.

Το τμήμα της πατουμένης Καρύνης – Σταυρί που ήταν πριν την έναρξη εκτέλεσης του έργου σε κακή κατάσταση θα σκαφτεί, θα τοποθετηθούν οι σωλήνες αποχέτευσης, θα μπαζωθεί και θα πέσει ο τσιμεντοτάπητας, αλλά το λιθόστρωτο δεν θα αποκατασταθεί γιατί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (από πιστώσεις του οποίου εκτελείται το παρόν υδρευτικό έργο) δεν χρηματοδοτεί έργα οδοποιίας. Οι πέτρες θα παραμείνουν εκεί και η πατουμένη θα αποκατασταθεί μελλοντικά με άλλες πιστώσεις και άλλη εργολαβία.

Από το agiasos.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο agiasos.gr

Μοιράσου το άρθρο!