Περιβάλλον

18/09/2013 - 15:10

Υπεγράφη η σύμβαση για την Επαρχιακή Οδό Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλοι

yle="text-align: justify;">Υπεγράφη σήμερα το πρωί μεταξύ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή και του αναδόχου του έργου «ΑΛΤΕΚ Α.Ε.», η σύμβαση του έργου για τη «Βελτίωση Τμήματος της 9ης Επαρχιακής οδού Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλων», συνολικού προϋπολογισμού 4.208.000 ευρώ.

Κύριο αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η βελτίωση της χάραξης και των γεωμετρικών στοιχείων της οδού Θερμής – Πηγής – Λάμπου Μύλοι (9η Επαρχιακή οδός), με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών οδοποιίας (χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλισης). Το μήκος της οδού που θα βελτιωθεί ανέρχεται σε 4.200 μ. με αρχή τον κόμβο της οδού  με την Εθνική οδό Μυτιλήνης-Καλλονής, που ήδη έχει κατασκευαστεί.  

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου σύνδεσης του δρόμου Λάμπου Μύλων - Πηγής με την Επαρχιακή οδό Πηγής – Κώμης - Αγ. Παρασκευής.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, δήλωσε:

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ,  δρομολογείται ικανοποιώντας αφενός ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλοντας καθοριστικά μαζί με τα προηγούμενα αντίστοιχα έργα, στη βελτίωση της οδικής διασύνδεσης του νησιού».

Μοιράσου το άρθρο!