Πολιτισμός

12/08/2019 - 18:12

Αυτή ήταν η πιο ροκ βραδιά της Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2019, στην Πλαζ Τσαμάκια, η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Μολυβιάτη, "Ροκ, Από τον Μισισιπή στη Λέσβο", που επιμελήθηκε η ΑθαΝάσια Δαφιώτη. Το ιστορικό βιβλίο που περιγράφει και αναλύει την ιστορία της Λεσβιακής Ροκ Σκηνής από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα. Το προλογίζουν οι Ανδρέας Θωμόπουλος, Νίκος Τσιριγώτης, Αντώνης Βερβέρης και Αθανασία Δαφιώτη. Το βιβλίο στο οπισθόφυλλο περιλαμβάνει εφαρμογή QR code με το σκανάρισμα του οποίου οι αναγνώστες μπορούν να "κατεβάσουν" από το Youtube μουσικές εκτελέσεις από συναυλίες της δεκαετίας του ΄80, των Black Dog.  

Κατά την παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία 800 περίπου θεατών μια μοναδική συναυλία, ένα μικρό φεστιβάλ, με την συμμετοχή επτά μουσικών σχημάτων που διαδέχονταν το ένα το άλλο, επί τέσσερις ώρες περίπου! Ήταν οι  Εφάπαξ, Μάγμα, Animato Choir, Papadellis Trio, Μάικ Φωτιάδης και Γρηγόρης Μολυβιάτης, Γρηγόρης - Αθανασία. Στο πλαίσιο της συναυλίας έγινε και η πρώτη εμφάνιση μετά από 35 χρόνια των Black Dog, του ιστορικού ροκ συγκροτήματος της Λέσβου, που αποθεώθηκε από τους παλαιότερους και νεώτερους θαυμαστές του!  

Ευχαριστούμε τους μουσικούς που έπαιξαν εθελοντικά και προσέφεραν μια μοναδική βραδιά πολιτισμού, αλλά και κεφιού στο μουσικόφιλο κοινό της Λέσβου.

Την δημοσιογράφο –θεατρολόγο και ερμηνεύτρια, ΑθαΝασία Δαφιώτη, η οποία επιμελήθηκε πέρα από το βιβλίο και την όλη εκδήλωση και παρουσίαση της! 

Ευχαριστούμε την ΑΔΕΛ για την παραχώρηση χώρου στα Τσαμάκια και τους χορηγούς της συναυλίας, τον Δήμο Μυτιλήνης για την παραχώρηση της εξέδρας, την Ηχώ για την άψογη συνεργασία. 

Τους χορηγούς: 

1) Γυμναστήριο Oxygen Fitness

2) Coffee Plant - Cafe

3) ΛΕΩΝΗΣ Real Estate

4) ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ ΑΒΕΕ - Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων

5) ΑΦΟΙ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

6) ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ - Εστιατόριο

καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας:

 Lesvosnews.net

 Στο NHΣΙ

Εφημερίδα Δημοκράτης

Την TV Μυτιλήνης για την κάλυψη της εκδήλωσης.  

Καθώς και όλα τα ραδιόφωνα, ηλεκτρονικά  και έντυπα μέσα, που ασχολήθηκαν με την παρουσίαση –συναυλία μας!  

Μοιράσου το άρθρο!