Πολιτισμός

11/11/2014 - 08:41

Διαβάσεις πεζών στη Μυτιλήνη μόνο για τολμηρούς...

Π

αρατηρούσα χτες έναν ηλικιωμένο σε μια διάβαση στην οδό Καβέτσου, στον πλέον κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης. Ο ηλικιωμένος άνθρωπος ήθελε να περάσει απέναντι, η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν συνεχής, αλλά κανείς…αθεόφοβος δεν σταματούσε να περάσει την διάβαση των …. «πεζών»! Μέχρι που φάνηκε κάποιος νεώτερος ο οποίος …τόλμησε να κατέβει στο οδόστρωμα αναγκάζοντας σχεδόν τα αυτοκίνητα να σταματήσουν. Μια συχνή εικόνα στους δρόμους της Μυτιλήνης, ένα ….αξιοθέατο για τους τουρίστες!
Μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια, τα μεγάλα οράματα, οι μεγάλοι στόχοι. Μια κοινωνία όμως χαρακτηρίζεται από τις μικρές καθημερινές επαναστάσεις της. Τι είναι αυτό που μας κάνει να είμαστε τόσο αδιάφοροι στην καθημερινότητα μας; Γιατί να δίνονται αγώνες για να κατακτηθούν τα μικρά αυτονόητα της καθημερινότητας; Όσο κι αν φαντάζει λεπτομέρεια η επισήμανση για τις διαβάσεις των πεζών, είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που χαρακτηρίζουν μια κοινωνία. Δεν μπορούμε να απαιτούμε μονίμως από τους άλλους (πάντα αόριστα), δεν μπορούμε να τα βάζουμε με το κράτος (πάντα αόριστα), όταν εμείς οι πολίτες δεν συμβάλλουμε καθημερινά στη βελτίωση της ζωής μας.
Νομίζω ότι έχει έλθει πλέον η ώρα να ξεκινήσει ο καθένας από μας τη δική του, μικρή καθημερινή επανάσταση. Όχι μόνο να ζητούμε και να απαιτούμε. Ας κάνουμε ο καθένας από μας ένα βήμα παραπάνω κι ας ξεκινήσουμε από σήμερα τη δική μας μικρή επανάσταση. Έστω κι αν αρχίζουμε από τις ταπεινές διαβάσεις πεζών…….
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!