Πολιτισμός

22/09/2015 - 11:02

Επισκέψεις μαθητών στην έκθεση "Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο. Ταρσανάδες και Σκαριά"

Την έκθεση "Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο. Ταρσανάδες & Σκαριά" συνεχίζουν να επισκέπτονται οι μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου. Τόσο το εκθεσιακό υλικό που είναι εντυπωσιακό, αποτελούμενο από κείμενα, φωτογραφίες και εξαιρετικής κατασκευής ομοιώματα σκαφών, όσο και η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ξυλοναυπηγική και Καραβομαραγκοί στο Πλωμάρι», συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών που την επισκέπτονται και γνωρίζουν την αδιάλειπτη ναυτική παράδοση του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού .

Η έκθεση αυτή, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, λειτούργησε κατ΄αρχάς από τις 31 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, δόθηκε παράταση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης της όχι μόνο οι μαθητές των σχολείων Πλωμαρίου αλλά και εκτός αυτού.

Ένα μεγάλο μέρος των μαθητών κυρίως των σχολείων του Πλωμαρίου την έχουν ήδη επισκεφθεί και ακολουθούν μαθητές από μερικά σχολεία εκτός Πλωμαρίου. Πολλά σχολεία, εκτός Πλωμαρίου, έχουν εκφράσει την επιθυμία επίσκεψης τους στην έκθεση, όμως ο περιορισμένος χρόνος λειτουργίας της έκθεσης και η υπάρχουσα γραφειοκρατία, τα εμποδίζει.

Να ευχηθούμε, να δοθεί παράταση λειτουργίας της ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές της Λέσβου γνωριμίας τους με τη ναυτική παράδοση του Αιγαίου και του νησιού μας καθώς τα εξαιρετικής τεχνικής ομοιώματα;

Μοιράσου το άρθρο!