Πολιτισμός

19/02/2020 - 09:00

Η κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων Μυτιλήνη : Δημοτικό Θέατρο 19 Φεβρουαρίου 2020

Την θεαματική και διδακτική   κωμωδία  «Ιππείς» του Αριστοφάνη  παρουσιάζει η Έξοδος Αιγαίου σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 19 Φεβρουαρίου 2020.   Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας και απευθύνεται στους μαθητές των Σχολείων.

Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή :

 Tην εποχή του χρυσού αιώνα του Περικλέους, στην Αθήνα, ζούσε ένα καλοκάγαθο γεροντάκι που το λέγανε Δήμο  και  κατοικούσε στην Πνύκα. Ζούσε φτωχικά και  υπέφερε από έναν επιστάτη που τον έλεγαν Παφλαγόνα . Όμως αυτός ο πανούργος Παφλαγόνας κατακλέβει  το γεροντάκι δηλαδή  τον Λαό και του αρπάζει ό,τι έχει, έτσι που το καημένο να μένει νηστικό χωρίς καμία φροντίδα. Όμως με την βοήθεια των ιππέων  ( οι Ιππείς ήτανε  τάξη των Αθηναίων που είχε άλογα) διώχνει και τιμωρεί τον Παφλαγόνα.

Ποιόν έβαλε στη θέση του ;  Έναν Αλλαντοπώλη! Άξιζε αυτός να γίνει αρχηγός των Αθηναίων; Αυτό, οι θεατές-τα παιδιά, θα το κρίνουν….

Ο Αριστοφάνης με αυτήν την κωμωδία θέλει να μας διδάξει  ότι όλοι μας μικροί και μεγάλοι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τους άλλους αλλά θα πρέπει να κρίνουμε σωστά και να διαλέγουμε για φίλους και αρχηγούς τους δίκαιους και τους καλούς . 

Ο σκηνοθέτης - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,Νίκος Παροίκος  σημειώνει: «Η κωμωδία  «Ιππείς» του Αριστοφάνη είναι ένα διδακτικό έργο που σκορπάει  ενθουσιασμό και γέλιο στα παιδιά με τα κωμικά καμώματα των ηρώων  χαρίζοντάς τους  ποιοτική ψυχαγωγία με  απλά , κατανοητά μηνύματα ».

Σκηνικά –κοστούμια –μάσκες :Άννα Περντρώ,Μουσική :Παναγιώτης & Αλέξανδρος  Ντουνιαδάκης,Παραγωγή: Ηλέκτρα Παροίκου .

Πρωταγωνιστούν :Σπύρος Ξένος,Μανώλης Βαζαίος,Γιάννης Μιχαλόπουλος,Δάφνη Λιανάκη,Νικολέττα Κόκκορη  και ο χορός των Ιππέων.

Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν τα  παιδιά των Σχολείων   στις  19 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης κατόπιν συνεννοήσεως. 

Παραστάσεις  : 9 π.μ. & 10.30΄(πρωί)  και 12 το μεσημέρι

 Διάρκεια παράστασης : 1.15΄

 Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ Πληροφορ/Κρατήσεις:  Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30 ) τηλ. ανάγκης : 6944761133

            Κρατήσεις θέσεων και στο e-mail:exodos5@otenet.gr

                    ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!