Πολιτισμός

27/05/2015 - 06:47

Ο Κώστας Αστυρακάκης στηρίζει το Beach Street Festival

Ε

πιστρέφοντας από Κωνσταντινούπολη όπου εκπροσώπησα τον Δήμο μας στην παρουσίαση του νησιού μας στους Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στα γραφεία του ΕΟΤ αλλά και στην έκθεση φωτογραφίας με θέματα της Λέσβου από την Μυτιληνιά φωτογράφο Τζέλη Χατζηδημητρίου στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού Προξενείου της πόλης- με έκπληξη πληροφορήθηκα την αναβολή του Beach street festival. Τα δύο προηγούμενα χρόνια στήριξα με πάθος το νεολαιίστικο αυτό φεστιβάλ κόντρα σε συντηρητικές νοοτροπίες και αντιλήψεις που εκδηλώνονταν υποκριτικά, συνήθως με απαξία ή διαστρέβλωση για τις ανάγκες, τα όνειρα και τις διεξόδους των νέων ανθρώπων. Και φέτος από το Φθινόπωρο συμμετείχα στις συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο και την Χριστίνα για την καλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το κείμενο που αναφέρεται στην αναβολή και επειδή μιλάει γενικόλογα για εγκρίσεις και άδειες που δεν δόθηκαν από φορείς, θα ζητούσα από τους συντάκτες του κειμένου να γίνουν  πιο συγκεκριμένοι ώστε να βοηθήσω αν χρειαστεί να ξεπεραστούν τυπικές διαδικασίες - που από τέτοιες έχουμε γεμίσει την καθημερινότητά μας εμείς οι μεγάλοι- και να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ που ευχαριστεί τους νέους μας και ωφελεί την τοπική οικονομία.

 

                                                                                                    Ο Αντιδήμαρχος

                                                                                                Πολιτισμού – Τουρισμού

                                                                                                     Δήμου Λέσβου

                                                                                             Κωνσταντίνος Αστυρακάκης


Είναι η δεύτερη δήλωση στήριξης του Beach Streer Festival από το Δήμο Λέσβου. Η πρώτη ήταν του Προέδρου Μυτιλήνης κ. Πάνου Πίτσιου.

Ελπίζουμε αυτές οι δύο δήλώσεις στήριξης να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Πληροφορίες του Lesvosnews.net αναφέρουν ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν οφείλονται στη Δ/νση Δασών και στην Αρχαιολογία.

Διαβάστε επίσης το χθεσινό editorial του Lesvosnews για το θέμα

 

Μοιράσου το άρθρο!