Πολιτισμός

21/08/2020 - 20:30

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» - Στη Μυτιλήνη το μουσικό σύνολο Encardia

Μουσική εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, στις 21 και 22 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Έναν κύκλο εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενεργοποιήσει το δύσκολο αυτό καλοκαίρι τους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της χώρας, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύει το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της στίγμα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη.

Από τις 18 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, 20 διαφορετικά προγράμματα μουσικής, όπερας, οπερέτας, χορού και αφιερώματα έρχονται σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις.

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την επιστροφή στη σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.

Για το νησί της Λέσβου:

21 Αυγούστου Συναυλία του μουσικού συνόλου Encardia | Κάστρο Μυτιλήνης – Λέσβος | 20.30

22 Αυγούστου Συναυλία του μουσικού συνόλου Encardia | Κάστρο Μυτιλήνης – Λέσβος | 20.30

 

εφ

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Μυτιλήνης (ολόκληρο 3€, μειωμένο 2€). Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, μέσω του διαδικτυακού τόπου digitalculture.gov.gr. Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας

 

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η κράτηση εισιτηρίων γίνεται μόνον μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Μοιράσου το άρθρο!