Πολιτισμός

12/02/2011 - 23:30

Παρέμβαση του Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου

12/02/2011 ώρα 23:30 Προς: κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
Κύριε Πρόεδρε Παρακαλώ να συμπεριλάβετε στην Ημερήσια Διάταξη, σχετικά με το θέμα του Προϋπολογισμού που θα πρέπει να ετοιμάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ορισμένες παρατηρήσεις του Συνδυασμού μας που σχετίζονται με τον Προγραμματισμό, οι οποίες θα επηρεάσουν τον Προϋπολογισμό. Ορισμένες από αυτές είναι:
  1. Η ίδρυση Εταιρείας Βορείου Αιγαίου, κατ’ αναλογίαν της Παγκρήτιας Εταιρείας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με αρχικό κεφάλαιο 5 εκατ. Ευρώ από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
  2. Η  συμμετοχή της Περιφέρειας σε Αναπτυξιακές Εταιρείες στις οποίες οι πρώην Νομαρχίες είχαν συμμετοχή.
  3. Η αναγκαιότητα έκτακτης ενημέρωσης-καμπάνιας των Δήμων και των πολιτών του Β. Αιγαίου σχετικά με α) τα στερεά απόβλητα   β) τις προστατευόμενες περιοχές γ) την ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης δ) τη σημασία του Περιφερειακού και Δημοτικού Σχεδιασμού
  4. Η ένταξη της ιστοσελίδας που θα δημιουργηθεί από την Περιφέρεια ως ενός ηλεκτρονικού Περιφερειακού ΚΕΠ, που θα συνεργάζεται με τα ΚΕΠ των Δήμων και θα αποτελεί ενδιάμεσο με τα χρηματοδοτικά μέσα και προγράμματα που διαχειρίζονται Κεντρικές Δημόσιες Υπηρεσίες-Υπουργεία και η ΕΕ.
  Με τιμή και εκτίμηση   Ηλίας Γιαννίρης Περιφερειακός σύμβουλος - επικεφαλής περιφερειακής παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»  

Μοιράσου το άρθρο!