Ψυχολογία - Σχέσεις

24/01/2020 - 07:12

Ενημερωτικές Συναντήσεις Γονέων από την ψυχολόγο Μαρία Βερβέρη

Tον Φεβρουάριο θα γίνουν μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς από την Ψυχολόγο Μαρία Βερβέρη (Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, MSc Ψυχολογία Παιδιών & Εφήβων) Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν είτε όλες τις συναντήσεις είτε μεμονωμένα κάποια απ’ αυτές.

Σύντομη περιγραφή της κάθε συνάντησης:

1. Πώς διαμορφώνουμε θετικό πλαίσιο συνεργασίας με το παιδί. (1/2/2020)
Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι η οικοδόμηση μιας στενής και ποιοτικής σχέσης γονιού – παιδιού. Θα συζητηθούν τρόποι ανάπτυξης δεξιοτήτων θετικής επικοινωνίας με το παιδί (π.χ χαρακτηριστικά του καλού ακροατή, πώς θέτουμε ερωτήσεις και πώς απαντάμε κοκ). Επίσης θα συζητηθεί πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματα τους με εποικοδομητικό τρόπο.

2. Σταθερά όρια και Κανόνες. Το κλειδί της επιτυχίας. (15/2/2020)
Στόχος είναι να αντιληφθούν οι γονείς το στυλ διαπαιδαγώγησης που υιοθετούν με τα παιδιά τους. Και να κατανοήσουν ότι η ανάγκη για θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων και επιβολή ορίων αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας στην ανάπτυξη του αυτοελέγχου των παιδιών. Ενδεικτικά θα συζητηθούν τρόποι διατύπωσης των κανόνων, τρόποι ενίσχυσης των επιθυμητών συμπεριφορών αλλά και τρόποι εφαρμογής των συνεπειών μιας αρνητικής συμπεριφοράς.

3. Αδελφικές Σχέσεις. (7/3/2020)
Η ομάδα πραγματεύεται το ζήτημα των σχέσεων ανάμεσα στα αδέλφια και θέτει τις βάσεις για την κατανόηση της «προβληματικής» συμπεριφοράς. Θα συζητηθεί πότε και γιατί τσακώνονται τα αδέλφια αλλά και ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του γονιού.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Όλες οι ομάδες έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Μέσα από δραστηριότητες και πολλά παραδείγματα θα προσπαθήσουμε να εξασκήσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα όσα θα συζητηθούν στην κάθε ομάδα.

Το κόστος είναι 10 ευρώ ανα ομάδα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Συντονίστρια: Βερβέρη Μαρία
Ψυχολόγος – Ψυχολογία Παιδιών & Εφήβων (MSc).

Διεύθυνση: Καβέτσου 17, Μυτιλήνη

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22510 48933 & 6945447016

Μοιράσου το άρθρο!